След три страстни мача на столичния басейн „Диана“, мъжете на ЦСКА се класираха за полуфинала на държавното първенство следващия месец. В София се събраха отборите, класирали се от второ до четвърто мясно включително от двете първоначални групи, за да допълнят отборите на Локомотив Н.Н. и Аква спорт в битката за държавната титла. Отборите играха по три мача – срещу отборите от другата група, с които не са играли тази година. Точките от първия кръг се отчитаха и преди втория кръг бяха следните:

 1. Черноморец       6 точки
 2.  ЦСКА                  4 точки
 3.  КПС Варна        2 точки
 4.  Черно море 3 точки
 5.  Комодор 1 точки
 6.  Славия               0 точки

ЦСКА успя да победи в първите две срещи срещу Славия и Черно море, но инерцията на отбора не стигна за победа над Черноморец, която не беше от значение за червените с оглед на натрупаните преди това точки.

Резултати: Славия – ЦСКА 3-11, Черноморец – Комодор 11-11, Черно море – КПС Варна 6-8, Славия – Комодор 6-13, Черно море – ЦСКА 3-13, Черноморец – КПС Варна 9-8, Черно море – Комодор 9-13, Славия – КПС Варна 7-19, Черноморец – ЦСКА 13-10.

Тези резултати отново изведоха Черноморец и ЦСКА напред и ги класираха за финалната четворка:

ЦСКА
Черноморец
 1. Черноморец        6 + 7  13 точки
 2.  ЦСКА                  4 + 6   10 точки
 3.  КПС Варна         2 + 6    8 точки
 4.  Комодор             1 + 7    8 точки
 5.  Черно море        3 + 0    3 точки
 6.  Славия               0 + 0    0 точки

Така на полуфиналите на 12 юни ЦСКА ще играе срещу Локомотив Н.Н., а Черноморец ще се изправи срещу Аква спорт. На следващия ден ще се проведе мачът за 3-то и 4-то място и финалът. Според предварителната програма Суперфиналът в мъжкото първенство трябваше да е на басейн Диана в София. Но поради много сериозният шанс да бъде договорено пряко предаване в голяма ефирна телевизия с национален обхват се очаква мачовете да бъдат преместени. Причината са недобрите условия, които басейн Диана предлага за качествено пряко телевизионно предаване.

Източник: Българска федерация по водна топка