В началото на месец септември, ЦСКА организира един от малкото по рода си в България тренировъчен лагер по водна топка за младите състезатели във възрастовата категория U15 или по-млади. Армейците прекараха десет дни в реновираната спортна база в Камчия, комбинирайки различни видове спортни занимания освен плуване и водна топка.

„Талантът печели игри, но екипната работа и интелигентността печелят шампионати.“

Майкъл Джордан

Треньорите Йордан Велинов и Павел Цеков се погрижиха ежедневието на състезателите да бъде пълноценно запълнено с балансирани тренировки, игри и почивки. Внимание бе обърнато и на храненето, тъй като то е сред най-важните фактори за правилното физическо развитие на човека. Съвети за това кое е полезно и кое е по-добре да се избягва сред храните накараха състезателите да преосмислят диетите си и да подхождат по-отговорно към избора на своите ястия занапред.

Положителният ефект от летния лагер беше забелязан мигновено след завръщането на момчетата в София. Плувните умения и времена са подобрени, колективът е по-сплотен и интересът към спорта е засилен. Всичко това и още много други фактори ни карат да вярваме, че такива лагери трябва да станат неразделна част от развитието на водната топка у нас на клубно ниво.