Постижения

„Армейците“ са отборът с най-много спечелени титли в България и с най-големи успехи на международната сцена.

През 1983 година, националният отбор на България, съставен почти изцяло от състезатели на ЦСКА, успява да спечели силния международен турнир за купа „Диана“. Турнирът е смятан за мини световно първенство, като в него са участвали най – силните отбори в света. От ЦСКА излиза и първият състезател в чужбина. Васил Нанов заминава за Италия през 1987 година.

През 1989 ЦСКА прави едно от най – силните си участия в турнира за Купата на Европейските шампиони. В четвъртфинална среща Армейците се изправят срещу колоса на водната топка в Европа- отборът на Младост Загреб, където драматично отстъпват на именития си противник.

През своята история ЦСКА има спечелени 38 държавни титли и е печелил купата на България 30 пъти. С много труд и тренировки, треньорите в ЦСКА са създали почти всички големи български състезатели по водна топка. Голяма част от състезателите от отбора на века на България по водна топка са излезли от школата на ЦСКА.

Най-успелият български състезател по водна топка, голмайсторът на Европа за 2011-2012 Свилен Пиралков, е бивш състезател на ЦСКА. Армейците винаги са били гръбнака на националния отбор на България по време на най-добрите класирания на Олимпиади, Световни и Европейски първенства.

Един от най- добрите вратари по водна топка на България- Делчо Вълков от ЦСКА, е избран за най-добър вратар в Европа на първенството в Тенерифе – Испания. Куриозното в случая е, че отборът ни се класира на 7 – мо място, но вратарят ни Делчо Вълков е обявен за № 1, което е прецедент.

2
2021
Шампиони на България за Мъже
След шестгодишно прекъсване, ЦСКА отново е шампион в българското държавно първенство по водна топка. Най-успешният клуб у нас последно я печели през 2015г., но този уикенд на басейн “Приморски” във Варна успя да вземе своята 39-та титла под ръководството на играещия треньор Павел Цеков.
2012
Свилен Пиралков става голмайстор на европа
Най-успешният български състезател Свилен Пиралков става голмайстор на европа. Свилен е бивш състезател на ЦСКА.
1989
Участи в купата на европейските шампиони
През 1989 ЦСКА прави едно от най - силните си участия в турнира за Купата на Европейските шампиони. В четвъртфинална среща Армейците се изправят срещу колоса на водната топка в Европа- отборът на Младост Загреб, където драматично отстъпват на именития си противник.
1948
Основаване на отбора

Държавно първенство мъже 2021

ЦСКА шампион на България мъже
FB_IMG_1623684606105

Като наследник на дългогодишна традиция във водната топка, настоящето ръководство на ЦСКА се стреми да продължи и доразвива спорта водна топка на най-високо ниво в България. Целта на клуба е да се възвърне старата слава на водната топка като един от най – успешните колективни спортове в България. За постигането на тази цел, през последните години ЦСКА направи сериозни промени, назначавайки за треньори млади специалисти с доказани качества като състезатели, с нужното образование и амбиция за развитие.

Успехите на клуба са постигнати до голяма степен благодарение на безвъзмездните лични усилия и финансова помощ на състезатели и ръководство. Въпреки ограничените финансови средства, ЦСКА успява да се пребори с клубове, притежаващи мощни спонсори. Дори и в сегашната тежка финансова ситуация, клубът се представя на изключително високо ниво, печелейки купата на България и титлата при мъжете през 2015.

Последвайте ни и в инстаграм, за да не изпускате последни новини и пряки включвания

[instagram feed=“ 2224″]