Въпроси

Общи въпроси

Водната топка е отборен спорт, който се практикува във вода. Целта на играта е да се отбележи гол във вратата на противниковия отбор. Разрешено е топката да се докосва със всяка част на тялото, но това най-често са ръцете (но една по една, тъй като е забранено хващането й с  две ръце).

Всеки отбор се състои от 6 полеви играчи и вратар. Продължителността на играта е четири части по 8 минути чисто игрово време за мъже.

Участието в отборни спортове е несравнимо с други видове физическа активност, тъй като освен всички ползи от спорта, допринася за развитието на децата и чрез изграждане на дисциплина, уважение и умения за работа в екип, които са крайно необходими за развитието им като зрели и пълноценни хора.

Тренировките по водна топка се провеждат на басейн Диана вечерно време от 18:00 до 21:00ч. Ако някой не може да присъства на тези тренировки обаче има възможност за трениране и сутрин.

За родителите

Тренировките по водна топка се провеждат на столичния басейн „Диана“. Можете да се свържете с някой от нашите треньори от страницата с контакти и да доведете детето си на пробна тренировка.

Въпреки, че е задължително детето ви да умее да плува, за да играе водна топка, можете да го доведете дори и ако никога не е пробвало да го прави. Нашите треньори ще се погрижат за него и ще му помогнат да усвои всички стилове преди да започне да играе водна топка.

На първо място – желание, но освен това е необходимо да донесете на детето си бански, джапанки, хавлия, плувни очила и шапка.

Не успявате да намерите отговор на вашия въпрос?

    Не пропускайте нищо като ни последвате в инстаграм

    [instagram feed=“2224″]